file [Mac] Constructor level not loading into Marble Blast properly

More
15 Aug 2018 19:28 #1 by Tal
Constructor: https://imgur.com/a/DWpqrCc

Marble Blast: https://imgur.com/a/LjrvsWE

I exported the map as a .dif and used Diffix, as I can't figure out how to work Map2dif on my mac. Anyone know what's going wrong? Thanks
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Weather
  • Weather's Avatar
  • Offline
  • Professional Marbler
  • Professional Marbler
More
16 Aug 2018 13:11 #2 by Weather
1. In Constructor, switch to vertex selection mode.
2. Select all of the vertices.
3. In the prefs tab of the properties panel, set the grid size to a very small negative power of two, like 0.0078125.
4. In the modify tab of the tools panel, click the quantize button.
5. Re-export.

I'm not sure about this, but some vertices that used to be in the exact same spot might be spread apart slightly. If that happens, you'll want to manually move a few of them so there are no cracks (or overlaps). Just make sure that there are no red lines; those are indicators that the faces with them won't export properly. A single face must have all of its vertices on one plane, and brushes can't be concave.
The following user(s) said Thank You: Tal

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Aug 2018 20:20 #3 by Tal
That seems to have done the trick. Thanks so much!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: Kalle29AayrlRegislian