file Texture Exporting Issue w/ Constuctor and map2difplus

More
07 Mar 2015 21:54 - 07 Mar 2015 22:54 #1 by DTM
Hello! I've just gotten interested in building levels and stuff in Marble Blast, and I'm having trouble with textures for my test interior. Similar to MBG's Block Party and To the Moon, it appears white when I add the interior to the .mis file, and giving invalid packets when I load it in-game. I've attached the .map and .dif files below so you can see what I mean.
This is the code I get when I attempt to use map2dif plus to convert the .map file:
Warning: Spoiler! [ Click to expand ]

(That couldn't load NULL texture seems suspicious.)
Attachments:
Last edit: 07 Mar 2015 22:54 by DTM.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • HiGuy
  • HiGuy's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
  • At college, may not be around
More
08 Mar 2015 01:11 #2 by HiGuy
You should put the map file in a folder with all the game textures, so Map2Dif can find them correctly. Otherwise you get missing textures similar to what you described.

PQ in a nutshell
function clientcmd12dothepq() {
    commandToClient(LocalClientConnection, '34onthedancefloor');
}

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Mar 2015 02:14 #3 by DTM

HiGuy wrote:
You should put the map file in a folder with all the game textures, so Map2Dif can find them correctly. Otherwise you get missing textures similar to what you described.

There was only one texture I used, being custom_water.png, and I directed the program to the location using "-t".
After trying again using no parameters other than the output (-o), the textures loaded properly. I'll take your word next time and do the conversion process in a folder with all of the textures.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: Kalle29AayrlRegislian