×
SUPPORT BOARD OVERVIEW & TIPS:


About Receiving Help from the Support Board: While all members may answer questions posted in the Support board, you should only rely on responses posted or confirmed by support moderators and website administrators. Any solutions provided by members of the community that are not verified by a staff member (as indicated by a light-green background) are provided as-is, and we cannot take responsibility for any of the results of said actions.

About Responding to Support Threads: If you feel you know the answer to a question, you are welcome to respond to the thread and politely offer assistance. Please be courteous and try to provide detailed and helpful solutions to users who may not be as advanced as you. We ask that you refrain from posting one-sentence solutions.

Please search for existing topics before creating one! It's quite likely someone else has already encountered a similar issue which was resolved. You can search for existing support threads by clicking here .

About Topic Tags:

* Topics denoted with the [OPEN] tag are awaiting a response from the end user. You are welcome to post in these threads if you are experiencing a similar issue so we may provide further support.

* Topics denoted with the [RESOLVED] title have been successfully answered and confirmed by a support moderator and the end user, and should be used as a reference. These topics are locked.

* Topics denoted with the [CLOSED] tag were either inactive for more than 30 days or the end user did not respond to a suggestion and confirm if the issue was resolved. These topics are locked.

exclamation-circle Marble Blast Gold Launching to Black screen

  • BobMcBobinstine
  • BobMcBobinstine's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Marbler
  • New Marbler
More
20 Sep 2022 12:52 #1 by BobMcBobinstine
Marble Blast Gold Launching to Black screen was created by BobMcBobinstine
Hello! I just moved to a new computer (running windows 10) and now I can't get marble blast to launch properly. It opens to a black screen now. I know it's at least running because I can interact with the menu, I just can't see anything. I've tried the previous recommendations, but I don't seem to have a "prefs.cs" so instead I've been editing the default.cs located in that same folder, although that hasn't helped. Here's what the video section of defaults looks like now


$pref::Terrain::DynamicLights = 1;
$pref::Interior::TexturedFog = 0;
$pref::Video::displayDevice = "OpenGL";
$pref::Video::allowOpenGL = 1;
$pref::Video::allowD3D = 0;
$pref::Video::preferOpenGL = 1;
$pref::Video::appliedPref = 0;
$pref::Video::disableVerticalSync = 1;
$pref::Video::monitorNum = 1;
$pref::Video::resolution = "800 600 32";
$pref::Video::windowedRes = "800 600";
$pref::Video::fullScreen = "0";

Any tips?
  • Kalle29
  • Kalle29's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
  • I blame ping for losing
More
22 Sep 2022 21:20 #2 by Kalle29
Replied by Kalle29 on topic Marble Blast Gold Launching to Black screen
Have you tried setting fullscreen to 1? Sometimes that has helped with black screens.

༼ ͡◕ ͜ ʖ ͡◕༽ You have been visited by the Nivea™ Donger of moisture. Soft skin and good fortune will come to you, but only if you post "thank you Mr. Skeltal" in this thread ༼ ͡◕ ͜ ʖ ͡◕༽
Moderators: DoomblahGo'way